Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Οι Εχθροί είναι…ανάμεσά μας!!!


Της Γεωργίας Μπιτάκου 
Κάποιοι επιλέγουν τη σιωπή, κάποιοι άλλοι την αδιαφορία, υπάρχουν και αυτοί που για να μην …τρελαθούν προτιμούν να υποκρίνονται πως δεν συμβαίνει τίποτε τραγικό και συνεχίζουν - άραγε για πόσο ακόμα – να δρουν προστατευμένοι στο δικό τους μικρόκοσμο… 
Ευτυχώς υπάρχουν αυτοί οι …άλλοι οι ‘’εξαιρετικοί’’, κατά Ντοστογιέφσκι (Έγκλημα και Τιμωρία), που έχουν βγει στο δρόμο, φωνάζουν, συσπειρώνονται, αρθρογραφούν, δραστηριοποιούνται, προσπαθούν να αφυπνίσουν όσους δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση, ελπίζουν μαχόμενοι ότι έστω και λίγοι θα καταφέρουν ότι φαντάζει ακατόρθωτο, να αποτινάξουν την άθλια κατοχή, να αποκαταστήσουν τη Δημοκρατία, να επαναφέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπα των …‘’ελεύθερων πολιορκημένων’’ Ελλήνων.
Κυρίως όμως, και είναι πασίδηλα τραγικό, υπάρχουν αυτοί οι …άλλοι που συνέβαλλαν - με την ανοχή χρόνων, τις λανθασμένες επιλογές, τις ιδιοτελείς αποφάσεις, τον εγκληματικό ωχαδερφισμό και την απαράδεκτη αλλά και ύποπτη ευκολοπιστία τους – στην οδυνηρή, για την Πατρίδα μας, εξέλιξη σε όλους τους τομείς που διέπουν την Εθνική συνοχή, ως προς το οικονομικό, πολιτειακό, γεωστρατηγικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό πλαίσιο.
Αυτοί οι συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί ενός εγκλήματος πρωτόγνωρου για την ανθρωπότητα με τον τρόπο, τις μεθόδους και την ταχύτητα που συντελείται, συνεχίζουν ξεδιάντροπα να ασελγούν στο κουφάρι της Ελλάδας!
Πώς? Με την τυφλή κομματική εμμονή τους, με την ανόητη προσήλωση σε απομεινάρια του αχρείου κομματικού καθεστώτος, με την άγνοια χωρίς καμιά προσπάθεια να την μετατρέψουν σε γνώση, με την απαράδεκτη πλέον διάθεση να παραμείνουν Ευρώπη, αφού επιλέγουν μνημονιακές παρατάξεις ή σικέ αντιμνημονιακές, που θα κάνουν τα γνωστά αντάρτικα εντός των νεοταξικών –ναζιστικών Ευρωπαϊκών τειχών.
Αυτοί είναι ο εχθρός! Δεν είναι ο Τσίπρας, το θρασύ αυτό αμόρφωτο παράσιτο, δεν είναι ο υποτελικός Σαμαράς ή το αγόρι της Siemens και γόνος της πιο σφετεριστικά πλούσιας οικογένειας στην Ελλάδα, γνωστός και ως Κούλης, δεν είναι ο μιζαδόρος Βενιζέλος, ούτε ο οικοδεσπότης Γερμανών νεοναζί στην Αθήνα, Μιχαλολιάκος, αλλά ούτε καν το απολειφάδι της Νέας Τάξης Πραγμάτων ο Σόιμπλε και η συμμορία του ΔΕΝ είναι αυτοί οι εχθροί!!!
Οι εχθροί, είναι ανάμεσά μας, δεν έχουν καν ενοχικό βλέμμα , οι συνωμότες, οι συνένοχοι, οι δωσίλογοι και οι απάτριδες δεν μπορούν να νιώσουν ενοχή ή υπαιτιότητα, ευθύνη ή μεταμέλεια… Συνειδητοποιημένα συμμετέχουν στο διαμελισμό που συντελείται της πατρίδας, στην αντισυνταγματική παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, στη γενοκτονία του Έθνους μας, στον αφανισμό του Ελληνισμού!
Αυτοί είναι οι εχθροί, κάτι εργατοπατέρες σαν τον Μπούτα, που βάζει εκ του ασφαλούς τα μικροκομματικά του συμφέροντα πάνω από την επιβίωση χιλιάδων αγροτών, διαλύοντας ύπουλα το αγροτικό κίνημα.
Κάτι μεγαλοδημοσιογράφοι, που δεν έχουν εκτός από τα κρεβάτια τους τίποτα άλλο να επιδείξουν, διατηρώντας ιλιγγιώδεις καταθέσεις στο εξωτερικό και τολμάνε με θράσος να αποσιωπούν το κατάφωρο έγκλημα που συντελείται , καταλύοντας τον πολύτιμο για κάθε Δημοκρατία πυλώνα της δημοσιογραφίας, που θα έπρεπε να ελέγχει, να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να αφυπνίζει προς το συμφέρον αποκλειστικά της Πατρίδας.
Κάτι ψευτοεπαναστάτες, που συσπειρώνονται σε γιαλαντζί αντιμνημονιακές παρατάξεις αποσκοπώντας σε κανά μελλοντικό μεροκάματο βουλευτικού αξιώματος.
Ανατροπή… δύσκολη λέξη, λίγοι την εκφέρουν ακόμα λιγότεροι πιστεύουν ότι μπορούν να την προκαλέσουν. Ποιος την εμποδίζει? Αυτοί που προανέφερα γιατί δεν μπορεί να την εμποδίσει κανένα φασιστικό σύστημα και καμία ενδοτική εξουσία.
Είσαι ένοχος εάν κάθεσαι μέσα στο σπίτι σου, όσο το έχεις ακόμα και καλό θα είναι να αρχίσουμε να βγάζουμε από το λεξιλόγιό μας κτητικές αντωνυμίες γιατί δεν μας ανήκει τίποτε πλέον!
Δεν μας ανήκουν τα σπίτια μας, τα χωράφια μας, η γη των παππούδων μας, οι θάλασσές μας, τα μνημεία μας…Τα κατάπιαν αδηφάγες δανειακές συμβάσεις!
Είσαι ένοχος εάν περιμένεις ένα Μεσσία να έρθει να σε λυτρώσει, ακόμα και αυτόν τον σταυρώσανε κάτι παραδόπιστοι άθλιοι αρχομανείς!
Είσαι ένοχος που αφήνεις να σκοτώνονται παλικάρια πάνω από άγριες θάλασσες, για τη δική σου ασφάλεια, καταδικάζοντας στη δυστυχία και στο θρήνο τις οικογένειές τους, την ίδια νύχτα που οι Εφιάλτες που έμπασες στο ναό της Δημοκρατίας, παραδίδουν αυτές τις θάλασσες σε Τουρκικές και Αμερικανικές φρεγάτες.
Ακούς ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα πάει στο Λουξεμβούργο με όλο τον Εθνικό σου πλούτο, διαβάζεις ότι οι κατακτητές σου ζητάνε και τα πράσινα δάνεια, αυτοκτονούν καθημερινά συμπατριώτες σου και αρρωσταίνουν πόσοι άλλοι, αδυνατούν τα συσσίτια να εξυπηρετήσουν αξιοπρεπείς συμπολίτες σου, αποχαιρετάς φίλους σου που μεταναστεύουν, παρηγορείς άλλους που καταστράφηκαν οι επιχειρήσεις και το βιος τους και ΚΑΘΕΣΑΙ αμέτοχος, αδρανής, παθητικός, γιατί προς το παρόν τρως, ζεσταίνεσαι, ντύνεσαι ίσως να πηγαίνεις και κανά σινεμά!
Να ξέρεις ότι και αυτοί που θαλασσοπνίγονται (και θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τις φρεγάτες που πήραν τα σύνορά σου), είχαν κάποτε σπίτια, όνειρα, ακριβά αμάξια, όμορφα ρούχα, σπουδές, κοινωνική ζωή…
Νομίζεις ανόητε θιασώτη του συστήματος που στηρίζεις ακόμα με πώρωση και εμμονή, ότι απέχει πολύ η μέρα που θα βρεθείς εσύ σε φουσκωτό με τα δικά σου παιδιά !
Τι;;;; Δεν νικιέται το σύστημα, ούτε μπορεί να γίνει επανάσταση;
Ντροπή σου και μόνο που το σκέφτηκες γιατί θα τρίζουν πολλά κόκκαλα που για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχουν το ίδιο DNA με εσένα!
Ασελγείς πάνω από το μνήμα Λεωνίδων, Κολοκοτρωνέων, Βελουχιώτιδων, Παναγουλέων και πόσων άλλων που άλλαξαν την ιστορία γιατί απλά δεν γούσταραν να ζουν ως δούλοι, ραγιάδες και χανουμάκια κάτω απ΄τα φουστάνια διεστραμμένων κατακτητών!
Δεν πάλεψαν για σένα που δεν σε ξέρουν, δεν αντιστάθηκαν στο όνομα κανενός ηγέτη, αλλά προκάλεσαν το θάνατο για την υπερηφάνεια, το φιλότιμο, την τιμή, την αξιοπρέπεια, το όνομά τους!
Γιατί πώς να το κάνουμε, ακόμα και ένα παιδί εάν το προσβάλλεις θα ξεσηκώσεις την οργή του, ακόμα και ένα παιδί εάν το θίξεις θα αντιμετωπίσεις το θυμό του… Τιμή λέγεται αυτό και ο άνθρωπος γεννιέται έχοντας ακριβή τιμή και υπόληψη…Στην πορεία της ζωής σου επιλέγεις εάν θα τη διατηρήσεις και πως θα την προασπίσεις.
Εσύ που ανέχεσαι ο πρωθυπουργός της χώρας σου να μην μπορεί να προσγειωθεί σε Ελληνικό έδαφος για ανεφοδιασμό, κοιμήσου ήσυχος…για λίγο ακόμα… και προσευχήσου…κάπου αλλού εκεί έξω κρυμμένοι σε δωμάτια και γραφεία να χαράζουν στρατηγική ανατροπής και ελευθερίας, ανυπακοής και επανάστασης, κάποιοι τρελοί που με πίστη, επιμονή , θέληση και αυτοθυσία…ίσως να σώσουν και το δικό σου το τομάρι!!!!
ΠΗΓΗ: giorgia-bitakou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου