Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚικές αλχημίες


Μία ακόμη χαριστική πράξη του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος στον εαυτό του


Ν.3852/2010
"Άρθρο 36 
1. Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους:
α)...
β)...
γ) Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Ελεγκτή Νομιμότητας.
... »


Ορίστε και τι ανέφερε η εισηγητική έκθεση του Ν.3852/2010 στο άρθρο 236:
«Η επιβολή της αυτοδίκαιης έκπτωσης με μόνη προϋπόθεση την αμετάκλητη καταδίκη με δικαστική απόφαση, ενισχύει τις αρχές της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας των Ο.Τ.Α., διότι δεν είναι δυνατή πλέον η παραμονή στη διοίκηση των Ο.Τ.Α. προσώπων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα, έστω και αν η διάπραξη αυτών δεν έχει οικονομικές συνέπειες για τον Ο.Τ.Α.»


Με το άρθρο 7 παρ. 6 του ν. 4071/ 2012 αντικαταστάθηκε η παράγραφος 1 περίπτωση γ' του άρθρου 236 του ν. 3852/2010 ως εξής:
«1γ. Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία. Το ίδιο ισχύει και για την αμετάκλητη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος, εφόσον κατά τη διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο δήμο, στην περιφέρεια ή στα νομικά τους πρόσωπα. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Ελεγκτή Νομιμότητας.»

Τι σας έκανε να διαφωνείτε κύριε Βενιζέλο με τον συντάκτη του νόμου του Καλλικράτη; Για όλους εμάς είναι προφανές· κάποιοι ημέτεροι αιρετοί κινδυνεύουν να καταδικαστούν για παράβαση καθήκοντος. Αν καταφέρουν να αποδείξουν ότι δεν υπήρξε ζημιά για το δημόσιο, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Άρθρο 259 του ποινικού κώδικα
«Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντά της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη»


Συνοψίζουμε: Οι αιρετοί παραμένουν στη θέση τους αν με παράνομο τρόπο προσπορίσουν οφέλη στον εαυτό τους ή σε κάποιον τρίτο, όχι όμως αν βλάψουν το κράτος. Δηλαδή χρησιμοποιήστε τη θέση σας για να κονομήσετε, αρκεί να μη φαίνεται ζημία για το δημόσιο

ΠΑΣΟΚ το μεγαλείο σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου