Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ...Ο ΜΗΤΣΟΣ



Μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη, το Eurogroup έδωσε στην Κύπρο να διασφαλιστούν οι καταθέσεις έως 100 χιλιάδες ευρώ αλλά με επιπλέον επιβάρυνση πάνω από αυτό το ποσό. Βέβαια, αυτή η απόφαση είχε παρθεί από την αρχή αλλά τώρα το μη κούρεμα των καταθέσεων έως τα 100 χιλιάδες ευρώ παρουσιάζεται ως μικρή «νίκη» της Κύπρου, ώστε να καλμάρουν κάπως οι Κύπριοι πολίτες, να φάνε το παραμύθι και να βλέπουν τον Αναστασιάδη ως νέο εθνικό ήρωα, ενώ οι ξένοι καταθέτες θα εξαφανιστούν.

Την τελική απόφαση θα πρέπει να την πάρει η κυπριακή Βουλή αλλά, αφού το αποφάσισε η Μέρκελ, οι Κύπριοι μάλλον θα το ψηφίσουν γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Κύπριοι είναι Έλληνες και, άρα, είναι ραγιάδες και χέστηδες.

Άλλωστε, οι πραγματικοί πολίτες δεν ξεσηκώνονται όταν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τους αλλά όταν κινδυνεύει η δημοκρατία. Η δημοκρατία διαλυόταν και οι πολίτες χόρευαν τσιφτετέλια.

Θα μπορούσαν οι Κύπριοι να φύγουν από το ευρώ, να επιστρέψουν στην κυπριακή λίρα και να.....
βάλουν σε μια τάξη την οικονομία και τις τράπεζές τους –ελέγχοντας τι απέγιναν όλες αυτές οι καταθέσεις- αλλά, από τη στιγμή που ούτε καν η Ελλάδα δεν στήριξε την Κύπρο, αυτό το ενδεχόμενο θυμίζει το ανέκδοτο με τα μυρμήγκια που έχουν στήσει καρτέρι στον ελέφαντα, πηδάνε όλα πάνω του, τινάζεται ο ελέφαντας, πέφτουν όλα τα μυρμήγκια κάτω εκτός από ένα, και τότε τα άλλα μυρμήγκια του φωνάζουν «Έλα Μήτσο, σκίσ’ τονα!».

Ο Μήτσος είναι η Κύπρος.

Πάντως, είναι πολύ θετικό ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις μέχρι τα 100 χιλιάδες ευρώ, γιατί πρέπει να έχουν οι Κύπριοι χρήματα να πληρώνουν τα χαράτσια και όλους τους άλλους φόρους που θα τους ρίξει στο κεφάλι η Τρόικα, ώστε να γίνουν εξαθλιωμένα σκλαβάκια και να ξεσπάνε στους εξαθλιωμένους μετανάστες, ενώ ο Αναστασιάδης θα παραδίδει τα κατεχόμενα στην Τουρκία. Δηλαδή, όπως είναι το σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτοί στην Ελλάδα που χαίρονται επειδή δεν υπήρξε κούρεμα των καταθέσεων στη χώρα μας, λες και δεν είναι κούρεμα το γεγονός πως οι καταθέτες σήκωναν αβέρτα χρήματα για να πληρώνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο, και ξόδευαν τις καταθέσεις τους για να επιβιώσουν, μέχρι που οι καταθέσεις των περισσοτέρων τελείωσαν ή τελειώνουν.

Βέβαια, η ευρωζώνη πάει ντουγρού για διάλυση –αφού ακόμα και η Γερμανία τραβάει μεγάλα ζόρια με την σακατεμένη οικονομία της- αλλά το δυσάρεστο για τους πολίτες της Ελλάδας, της Κύπρου και των άλλων χωρών είναι πως θα βρεθούν με διαλυμένες κοινωνίες και οικονομίες, και με τους νεοφασίστες να έχουν κατακλύσει τον τόπο, ενώ θα έχουν χάσει και το ευρώ που τόσο τους συγκινεί αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιο λόγο.

Ίσως, τότε να ξυπνήσουν, να σταματήσουν να ψηφίζουν Σαμαράδες, Αναστασιάδηδες και άλλους ξεπουλημένους, και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Αν και νομίζω πως, ακόμα και τότε, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να είναι σκλάβοι. Θα έχει και η σκλαβιά τις ομορφιές της. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου