Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Απειλούν το λαό;

του Κώστα Γιαννιώτη

Με αφορμή τη δίωξη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ, τα «παλικάρια» που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό ξεχύθηκαν στα κανάλια και με αντιφασιστικές κορόνες άρχισαν να απειλούν με φασιστική εκτροπή, με στόχο δήθεν την ….προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας(!)

Αφού πρώτα χρησιμοποίησαν το δημιούργημά τους, τη ΧΑ, για τον αποπροσανατολισμό και, ταυτόχρονα, τον εκφασισμό ενός μέρους της κοινωνίας, τώρα το διώκουν. Το διώκουν όχι γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν αυτό που ήξεραν χρόνια πριν και αδιαφορούσαν, ότι δηλαδή πρόκειται για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Το διώκουν γιατί στην πραγματικότητα άπλωσε το χέρι βαθιά στον μπεζαχτά με τα ψηφαλάκια. Λάθος ασυγχώρητο! Ο στενός συγγενής, που ανάθρεψαν και προστάτεψαν χρόνια ολόκληρα, να τους κλέβει !!!

Αποφάσισαν να του δώσουν ένα γερό μάθημα. Επειδή όμως το έργο που τους παρείχε η ΧΑ .... όλα αυτά τα χρόνια δεν πρέπει να πάει χαμένο, αποφάσισαν να το αξιοποιήσουν μόνοι τους. Από τη μια θα εμφανίζονται ως οι διώκτες του φασισμού του ναζισμού και της βίας. Από την άλλη θα φροντίσουν να προασπίσουν τη «δημοκρατία» τους με όλα τα μέσα. Ακόμα και με ανοιχτή φασιστική εκτροπή.

Γιατί δημοκρατία και νομιμότητα γι αυτούς είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των επιταγών των κατακτητών. Η εξαθλίωση, μέχρι εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού και η δήμευση της περιουσίας του. Ο αφανισμός, ως κρατικής οντότητας, μιας ολόκληρης χώρας.

Τι σημασία έχει αν καταλύεται κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη. Αυτά τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Τώρα ετοιμάζονται να περάσουν στην ανοιχτή τρομοκρατία και πολιτική εκτροπή. Τώρα έχουν το «άλλοθι». Εδώ κυνήγησαν τον άμεσο συγγενή τους και θα αφήσουν τον οποιονδήποτε «κουνάει» την καρέκλα τους,  να κάνει ότι θέλει ; Βάφτισαν τους εαυτούς τους «δημοκράτες» και ταγούς της νομιμότητας και της ομαλότητας. Οποιοσδήποτε διαφωνεί μαζί τους από δω και μπρος ….κακό του κεφαλιού του. Ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε αναμονή.  

Το δήλωσαν ανοιχτά και απερίφραστα ότι δεν μπορεί να διασαλεύεται η νομιμότητα από κάποιους που θέλουν την Ελλάδα εκτός ΕΥΡΩ και ΕΕ. Δεν μπορεί να διασαλεύεται ο «νόμος» ΤΟΥΣ  και η «τάξη» ΤΟΥΣ από κάποιους που υποκινούν σε απειθαρχία προς την κυβέρνησή τους. Θα παταχτούν αμείλικτα.

Φαίνεται ότι στα κολλέγια, που «μάθαιναν γράμματα» ο πρωθυπουργός και τα παρατρεχάμενα πρωτοπαλίκαρά του, απέφευγαν συστηματικά να τους διδάξουν ελληνική ιστορία.

Γιατί αν τους έκαναν κοινωνούς της ιστορίας του τόπου μας, σίγουρα θα ήταν πιο προσεκτικοί στις θέσεις τους και  τις προθέσεις τους.

Κατ` αρχήν θα γνώριζαν ότι οι πολιτικές που προωθούν, και επιδιώκουν να εδραιώσουν στην ελληνική κοινωνία, είναι πολιτικές που οδήγησαν τον τόπο μας σε τραγωδίες.

Θα γνώριζαν ότι αυτός ο τόπος έχυσε ποτάμια αίμα στον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και, πρωτίστως, για Εθνική Ανεξαρτησία. Δεν χρειάστηκε ποτέ αυτός ο λαός κήνσορες του είδους τους για να αντιληφθεί την έννοια της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Δεν χρειάστηκε ποτέ υπερασπιστές, του είδους τους, η δημοκρατία στον τόπο μας. Για τον απλούστατο λόγο ότι άλλο πράγμα η δική τους «δημοκρατία» και άλλο πράγμα η δημοκρατία που ονειρεύεται αυτός ο λαός. Γιατί η «δημοκρατία» τους – την οποία θέλουν να προασπίσουν - είναι πρωτοξάδελφο της «δημοκρατίας» της ΧΑ, που γαλούχησαν στον κόρφο τους χρόνια τώρα.

Θα γνώριζαν ακόμα ότι τον Απρίλη του 1941, που οι σιδερόφρακτες στρατιές του ναζισμού έμπαιναν στην Αθήνα, βρέθηκαν μπροστά σε θεόκλειστα σπίτια και μια έρημη από ανθρώπους πόλη. Τα ναζιστικά θηρία το εξέλαβαν ως ένδειξη δέους και τρόμου που προκαλούσε η πανοπλία τους και η θωριά τους.

Ξένοιαστοι άρχισαν να σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή.

Σύντομα όμως διαπίστωσαν ότι ένας λαός που σέβεται την αξιοπρέπειά του, την οικογένειά του, την πατρίδα του και την ιστορία του, δεν πρόκειται ποτέ να σκύψει το κεφάλι, αλλά και ούτε είναι διατεθειμένος να πεθάνει άπραγος.

Και έτσι, σε πολύ λίγο χρόνο, η χώρα τούτη ήταν η μοναδική στην Ευρώπη που ήταν ήδη ελεύθερη πριν την αποχώρηση των ναζιστών υπανθρώπων. Αποχωρούσαν καθημαγμένα τα κτήνη από μια χώρα την οποία η Εθνική Αντίσταση είχε απελευθερώσει πριν την αποχώρησή τους.

Σήμερα τα θηρία ξαναγύρισαν, με όπλο τους το ΕΥΡΩ. Οι συνεργάτες τους, οι  σημερινοί «κυβερνώντες», άρχισαν πάλι  την παλιά γνωστή δουλειά τους. Και απειλούν.

Παίζουν το παιγνίδι που ξέρουν πολύ καλά. Ας συνεχίσουν το προσκύνημα των κατακτητών, κι ας αφήσουν κατά μέρος τους θεατρινισμούς περί δημοκρατίας και νομιμότητας, σε μια χώρα και ένα λαό που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, την πείνα και το θάνατο προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων.

Ο Ρήγας Βελεστινλής τους έχει απαντήσει από τη δεκαετία του 1790, όταν έγραφε: «Τα χρέη των πόλεων, πολιτειών, χωρών, καί τών κατά μέρος πολιτών, οπού εχρωστούντο παρθέντα πρό πέντε χρόνων καί εις αυτό τό διάστημα επληρώνετο διάφορον (σ.σ. τόκος) εις τούς δανειστάς, η παρούσα Διοίκησις (σ.σ. εννοεί την επαναστατική) τά αναιρεί καί οι δανεισταί δεν έχουν να ζητούν εις το εξής μήτε κεφάλαιον, μήτε διάφορον από τους χρεώστας, ωσάν οπού επήραν τά δάνειά των, διότι διπλώνουν (σ.σ. διπλασιάζουν ή διπλασιάζονται) τα κεφάλαια εις πέντε χρόνους».

Αυτά έλεγε ο Βελεστινλής για τα αφεντικά των σημερινών «κυβερνώντων», για τους διεθνείς τοκογλύφους, που σήμερα τους φόρτωσαν στο σβέρκο του λαού.     

Αλλά δε σταμάτησε εκεί ο Ρήγας. Από τότε τους φώναζε: «Όταν η Διοίκησις βιάζει, αθετή, καταφρονή τά δίκαια τού λαού καί δέν εισακούη τά παράπονά του, τό νά κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος τού λαού επανάστασιν, νά αρπάζη τά άρματα καί νά τιμωρήση τούς τυράννους του, είναι τό πλέον ιερόν από όλα τά δίκαιά του καί τό πλέον απαραίτητον από όλα τά χρέη του». ( Ρήγας Βελεστινλής, ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, άρθρο 35) 

Αυτή την υποθήκη, αυτήν την παραίνεση, αναγκάστηκαν να την περάσουν, σχεδόν αυτούσια, και στο ισχύον σύνταγμα ως ακροτελεύτια επιταγή (άρθρο 120, πράγρφ. 4). Με τη διαφορά ότι ποδοπάτησαν το σύνταγμα , στο σύνολό του, και μαζί του προσπαθούν να αφανίσουν και την ακροτελεύτια επιταγή του. Με τη διαφορά ότι ο λαός έχει, πλέον, κάνει προμετωπίδα του την επιταγή αυτή. Δεν την απαρνείται. Δεν την ξεχνά.

Ας αφήσουν λοιπόν τους λεονταρισμούς και ας σκύψουν πιο προσεκτικά στα κιτάπια της ιστορίας αυτού του τόπου, κάτι που έπρεπε να κάνουν από τα μαθητικά τους χρόνια.

Η δημοκρατία, για την οποία κόπτονται, πηγάζει από τον ίδιο το λαό και όχι από αυτούς που εξοντώνουν ένα ολόκληρο λαό, ενώ ταυτόχρονα τον απειλούν και τον εκβιάζουν.

Μπορούν να κυνηγούν αριστερά, δεξιά, άκρα, μέσα ή κεντρώα και ό,τι άλλο είδος φαντασμάτων θέλουν. Τον ενωμένο  λαό δεν μπορούν να τον κυνηγήσουν, γιατί η ιστορία είναι σαφής και κατηγορηματική. Όποιος το επιχειρεί σύντομα λογοδοτεί στον ίδιο το διωκόμενο: το λαό.

Και ας μην ξεχνούν κι αυτό. Στο «παιγνίδι» που έχουν εμπλακεί, οι λύσεις είναι πολλές και όχι πάντα σύμφωνες με τις προβλέψεις τους. Ας έχουν απλά μια υποψία στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Ας προσέξουν.

Όπως αυτοί χρησιμοποίησαν σαν αναλώσιμο υλικό το γέννημά τους, τη ναζιστική ΧΑ, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, μπορεί να έχουν την ίδια τύχη, την ίδια αντιμετώπιση από τα αφεντικά τους, για λόγους που ούτε περνούν καν από το μυαλό τους. Γιατί σε τελευταία ανάλυση αναλώσιμα υλικά, και μάλιστα τελευταίας διαλογής, είναι κι αυτοί για τα αφεντικά τους, τούς κατακτητές.

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλ. του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου