Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πέμπτη 15 Μάι ο Δημήτρις Καζάκης στην Δράμα.



               
                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Είναι αλήθεια ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στη Χώρα μας έχουν πετύχει πολλά σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης αυτού του τόπου, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους για τα τεράστια επιτεύγματα τους και την αύξηση όλων των ποσοστών, η ανεργία αυξήθηκε κατά 190%,οι αυτοκτονίες λόγω κρίσης 44%,το δημόσιο χρέος 36,5%,τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια κατά 400%,το ποσοστό κατάθλιψης στον γενικό πληθυσμό κατά 272%,ενώ εξίσου σημαντική είναι και η μείωση των ποσοστών σε διάφορους άλλους τομείς όπως η μείωση του Α.Ε.Π. κατά 25% ,οι μισθοί μειώθηκαν κατά 38%,οι συντάξεις κατά 45%,η αγοραστική δύναμη κατά 37%,ο συνολικός όγκος οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 80%.
   Βέβαια μέσα στις μεγάλες επιτυχίες εντάσσετε και η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος παρόλο που για να επιτευχθεί η κυβέρνηση σε απόλυτη συνεργασία με την ΕΕ και προκειμένου να δοθεί μια ένεση στήριξης δεν συμπεριέλαβε ως όφειλε τις ενισχύσεις των τραπεζών κατά 19 δις ευρώ, ενώ ακόμα και τα σχολικά βιβλία του λυκείου “ξεγυμνώνουν” το υποτιθέμενο και τόσο προβεβλημένο success story καθώς αναφέρουν “αν η οικονομία βρίσκετε σε ύφεση και η ανεργία  είναι αυξημένη, τότε ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ελλειμματικός” (αρχές οικονομικής θεωρίας ιι Γ Λυκείου σελ.183).
    και όλα αυτά την ώρα που ο φερόμενος ως πρωθυπουργός ομολογεί με κάθε κυνικότητα ότι “H Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από το β παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα και το έκανε συντονισμένα με την βοήθεια της Ευρώπης” (Σαμαρας 08/01/2014), ενώ η Νίκη Τζαβέλα δηλώνει από το βήμα της Ευρωβουλής έπειτα από ένα λογύδριο ραγιαδισμού και απόλυτης υποτέλειας “ τουλάχιστον η Ελλάδα αν καεί να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη “.
   Αλήθεια πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα είναι οι δύο αυτές δηλώσεις? Κατά πόσο η ΕΕ μας έχει οδηγήσει στο σημερινό απόλυτο αδιέξοδο και κατά πόσο με όχημα την νομισματική ένωση έχουμε γίνει η Ιφιγένεια στον βωμό των διαφόρων συμφερόντων της Ένωσης? Είναι ευλογία ή τελικά είναι κατάρα και απόλυτη καταστροφή  η συνέχιση της πολιτικής αυτής που μας επιβάλει η Ευρώπη? Υπάρχει τελικά άλλος δρόμος? Υπάρχει διέξοδος?
    Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 15 Μαίου 2014 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας στις 19:00 να συζητήσουμε μαζί με τον Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Κ. Δημήτρη Καζάκη για όλα όσα μας αφορούν και έχουν σχέση με την ΕΕ, να γιγαντώσουμε την  φωνή που θα δώσει άλλη διάσταση στο τι σημαίνει ΕΕ των λαών και όχι των τραπεζών μέσω της εθνικής κυριαρχίας κάθε κρατους, και επιτέλους να ανταποδώσουμε τους χαιρετισμούς μας  στον κ. Ρέν,” καλό κουράγιο κύριε Ρέν με το Ε.ΠΑ.Μ.στην Ευρωβουλη”.                 
                   
                                                                                         … ΣΚΕΨΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου