Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η Λαϊκή Ενότητα και η Προγραμματική της Διακήρυξη, ενώ το 4ο μνημόνιο αχνοφέγγει πίσω της

Λαϊκή Ενότητα -το 4ο μνημόνιο αχνοφέγγει πίσω της
Λαϊκή Ενότητα -το 4ο μνημόνιο αχνοφέγγει πίσω της




ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ


Επιτέλους, ο κ. Λαφαζάνης μας παρουσίασε το περίφημο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας.


Η 2α Σεπτεμβρίου του 2015, θα μείνει στην ιστορία. Θα γιορτάζεται από τον Ελληνισμό με την ίδια ένταση που γιορτάζεται το Πάσχα ή η επέτειος της επανάστασης του 1821. Τι καταπληκτικό συνέβη αυτή τη μέρα; Επιτέλους, ο κ. Λαφαζάνης μας παρουσίασε το περίφημο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας. Αυτό που ήταν βαθιά κρυμμένο σαν το Άγιο Δισκοπότηρο και εναγωνίως το ψάχναμε όλοι και δεν μας το έδειχναν. Τώρα πια το ξέρουμε και βλέπουμε τον κόσμο με άλλο μάτι…

Θα πιάσω μερικά από τα λεγόμενα του κ. Λαφαζάνη, για να δούμε περί τίνος πρόκειται, ποιοι είναι οι στόχοι του και πως θα τους πραγματοποιήσει. Μπορεί και να τα λέει καλά ο άνθρωπος. Μην βιαζόμαστε να κρίνουμε.

«Η «Λαϊκή Ενότητα» δεν είναι ένα κόμμα και πολύ περισσότερο ένα κόμμα με την παραδοσιακή έννοια. Η «Λαϊκή Ενότητα» ιδρύθηκε ως ένα μέτωπο». Δεν ξεκινάμε καλά. Τι είδους μέτωπο είναι αυτό κ. Λαφαζάνη, από τη στιγμή που με μια χαψιά απορροφάτε όλα τα σχήματα που «συνεργάζεστε» και απορρίπτετε τη συνεργασία με αυτά που δε θέλουν την απορρόφησή τους; Πχ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τουλάχιστον στο ΣΥΡΙΖΑ, τους χώσατε όλους στο ΕΚΜ. Τι είδους μέτωπο είναι αυτό, όταν δε δέχεστε συνεργασία με το ΕΠΑΜ, γιατί είναι εθνικιστικό (τι άλλο θα ακούσουμε…) και όχι τόσο αριστερό για τα γούστα σας; Αυτό δεν είναι μέτωπο, είναι κομματικό αριστερό συνονθύλευμα.


Μέτωπο σημαίνει πως αφήνουμε πίσω τις διαφορές μας, τις ιδεοληψίες μας ...

και την πολιτική μας καταγωγή και πάμε όλοι μαζί για να διώξουμε τους εισβολείς δανειστές και τα τσιράκια τους. Εσείς ούτε κατά ιδέα δεν κάνετε κάτι τέτοιο.

«Εμείς δεν είμαστε λαϊκιστές. Δεν ερχόμαστε να πούμε «θα σκίσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους σε μία νύχτα». Λέμε δεσμεύσεις οι οποίες είναι πραγματικές και μπορούν να γίνουν». Πόσος χρόνος απαιτείται για να ψηφιστεί στη βουλή ένας νόμος που θα λέει πως καταργεί τον τάδε και τον δείνα νόμο του μνημονίου; Μισή ώρα; Μια ώρα; Δε χρειάζεται μια νύχτα, πολύ λιγότερο χρειάζεται. Γιατί λέτε κ. Λαφαζάνη, πως είναι λαϊκισμός να πεις ότι θα σκίσεις τα μνημόνια σε μια νύχτα; Επειδή σας φτάνει μια ώρα μόνο ή επειδή δεν έχετε σκοπό να καταργήσετε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων αμέσως; Για να δούμε, τι θέλει να πει ο ποιητής:

Να πάει ο νους μας στο κακό;



«Η ΛαΪκή Ενότητα ακυρώνει το τρίτο μνημόνιο στο σύνολό του, μαζί με τα δύο προηγούμενα μνημόνια και βάζει τέρμα στην λιτότητα και στη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων. Όλες οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο καταργούνται» και «τονίζουμε και υπογραμμίζουμε ότι θα αγωνιστούμε για μια σταδιακή αύξηση και των μισθών και των συντάξεων πρώτα από όλα του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης με βάση βεβαίως την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη και προοπτική και τροχιά της χώρας μας» Ωπαααα!!!! Εδώ είμαστε.

Όλες οι μειώσεις που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο καταργούνται. Μάλιστα. Όλες οι μειώσεις του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, τι γίνονται κ. Λαφαζάνη; Να πάει ο νους μας στο κακό; Στο κακό θα πάει, από τη στιγμή που μιλάτε για σταδιακή αύξηση των μισθών και των συντάξεων με βάση την ανάκαμψη της οικονομίας. Δηλαδή, τα εισοδήματα δεν θα επανέλθουν στο επίπεδο του 2009 αμέσως, αλλά σε κάποια τέρμινα. Γιατί σταδιακά και όχι από την πρώτη μέρα όπως λέει το ΕΠΑΜ; Ωραίο σχέδιο έχετε. H μήπως δεν έχετε καθόλου;. Μήπως το χρήμα που θα τυπώσετε, δεν θα το μοιράσετε αμέσως στο λαό; Είναι λαϊκισμός και αυτό; Μας λέτε πως τα μνημόνια θα τα καταργήσετε, αλλά θα εξακολουθούν να ισχύουν. Βέβαια, δεν θα ισχύουν όλα τα μνημόνια, μόνο το πρώτο και το δεύτερο.. Μπράβο σας αριστεροί.
Δε θέτουμε όμως άμεσα θέμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Όπως βλέπετε θέτουμε άμεσα θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη, δε θέτουμε όμως άμεσα θέμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δε θέτουμε ένα ζήτημα, το οποίο θα μπορούσε να μας οδηγήσει έξω από τον ευρωενωσιακό χώρο» και ξανά μετά από λίγο: «Έξω από την Ευρωζώνη, δε θέτουμε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Εντάξει κ. Λαφαζάνη, το καταλάβαμε. Δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε συνεχώς, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Γιατί όμως επιμένετε τόσο για την ΕΕ; Στέλνετε τίποτα μηνύματα; Πως θα ασκήσετε εθνική οικονομική πολιτική, όταν εντός ΕΕ απαγορεύεται ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων; Όταν σας απαγορεύεται να χρηματοδοτήσετε - επιδοτήσετε ένα κλάδο της οικονομίας γιατί μόνο η ΕΕ αποφασίζει για αυτά; Αλλιώς πέφτουν πρόστιμα ξέρετε. Και τσουχτερά. Έτσι είναι η ΕΕ, τι να κάνουμε; Μήπως εν γνώσει σας, ακυρώνετε στην πράξη το αίτημα του εθνικού νομίσματος; Δεν είναι καλά πράγματα αυτά που μας λέτε και καθόλου δε συμβαδίζουν με το «ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος» που επαγγέλλεστε. Όπως δεν συμβαδίζουν η συνθήκη Σένγκεν και το Δουβλίνο ΙΙ.


«Επομένως αυτό το χρέος, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη διαγραφή του, τουλάχιστον τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Και αυτήν την επιλογή την εννοούμε, θα την κάνουμε και θα την προωθήσουμε με όλα τα δυνατά, τα δημοκρατικά και κινηματικά μέσα που διαθέτουμε. Ήδη αυτό που έχει γίνει στη βουλή με την εργασία για την αλήθεια για το χρέος, είναι ένα πολύ θετικό βήμα και ένα θετικό όπλο το οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στον αγώνα για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τουλάχιστον του χρέους, ο οποίος είναι και όρος για την εφαρμογή βεβαίως του προγράμματός μας». «Εμείς θα δώσουμε την μάχη 

και θα την δώσουμε με αποτελεσματικότητα και νικηφόρα». Δεν καταλαβαίνω κ. Λαφαζάνη. Όταν λέτε πως θα δώσετε μάχη και θα κάνετε αγώνα και θα προωθήσετε τη διαγραφή του μεγαλύτερου κομματιού του χρέους, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Εγώ ξέρω πως η διαγραφή του χρέους γίνεται μονομερώς από το ίδιο το κράτος. Δεν χρειάζεται να γίνει καμία μάχη. Ανεβαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ανακοινώνει πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σαν πράξη άσκησης εθνικής κυριαρχίας, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το παράνομο και καταχρηστικό χρέος και για αυτό το διαγράφει μονομερώς. Απλά πράγματα, ούτε πόλεμοι ούτε μπουνίδια ούτε ξιφομαχίες. Όταν λέτε για αγώνα και μάχες, σημαίνει πως κάτι άλλο θα κάνετε. Διαπραγμάτευση; Πάλι; Έλεος, δηλαδή έλεος. Πως αλλιώς εννοείται ο «αγώνας»;


Δεν είναι καθόλου ωραία αυτά που μας λέτε κ. Λαφαζάνη. Θα μπορούσε ένα καχύποπτο μυαλό, να υποθέσει πως είστε ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από δραχμή. Το ξέρω πως είναι βαριά κουβέντα αυτή. Είναι βρισιά να σας λέω ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω όμως, πως κάτι έχει να μας πει για το θέμα αυτό η κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη μάνα Θεσσαλονίκη:


«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να στηριχτεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έδινα συγκατάθεση, μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λογική της απεμπλοκής από τα μνημόνια», δήλωσε σε συνέντευξή της στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕIO 104,9 FM», στο δρόμο για τις εκλογές 

της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο αείμνηστος αριστερός, ο Φώτης ο Κουβέλης, μιλούσε για απαγκίστρωση. Κοντά είναι.

Για τον εαυτό της μιλάει η κ. Χαραλαμπίδου; Ένα τέτοιο στέλεχος της πάλαι ποτέ πλατφόρμας και τώρα της Λαϊκής Ενότητας; Μάλλον όχι.


Με δυο λόγια, δε μου φαίνεται κ. Λαφαζάνη πως εσείς και το κόμμα σας, είστε αυτό που χρειάζεται η υποδουλωμένη Ελλάδα σήμερα. Ηλίου φαεινότερον είναι πως είστε το επόμενο ανάχωμα των δανειστών, των ευρωπαίων «συμμάχων» και των ντόπιων λαμογιών. Είστε μάλλον το τελευταίο τους ανάχωμα. Είστε και το τέταρτο μνημόνιο. Αυτά δείχνουν η επιμονή σας να μη δημιουργηθεί το Μέτωπο που θα σάρωνε στις εκλογές και θα είχε καθαρά κυβερνητική προοπτική. Αυτά δείχνει η ανησυχία σας για την ενοποίηση της μετεκλογικής κοινοβουλευτικής συμπόρευσης της Λαϊκής Ενότητας. και του Ε.ΠΑ.Μ. Αυτά δείχνει η θολούρα που εκπέμπετε και η εμμονή σας στην ΕΕ. Μάλλον τα περί εθνικού νομίσματος, είναι η παγίδα για να εγκλωβίσετε τον κόσμο. Σας έχω όμως δυσάρεστα νέα. Δεν θα πετύχετε τίποτα. Ο κόσμος δεν σας αντέχει άλλο. Τελειώνετε και εσείς και όλο το συνάφι σας.


ΥΓ. «Απ' αυτήν την άποψη φιλοδοξούμε να αναδειχθούμε σε ένα απολύτως πρωτότυπο και καινοτόμο εγχείρημα και πείραμα δημοκρατίας, που παραπέμπει στις αρχές και τις πρωτότυπες δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες εγκαινιάστηκαν από το ΕΑΜ και την αντιστασιακή Ελλάδα των βουνών». Πολλά θα ήθελα να πω για αυτή τη φράση του κ. Λαφαζάνη, με την οποία χρίζει σαν συνέχεια του ΕΑΜ τη Λαϊκή Ενότητα. Λόγω ευπρέπειας και ανατροφής, θα περιοριστώ στο εξής: #*@)$€&(+@&*%^#!!!!!!


ΥΓ2. Διαβάζω, μεταξύ άλλων, στην προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας: «Η εθνικοποίηση των τραπεζών θα επιτρέψει την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των θαλασσοδανείων που έχουν χορηγηθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους», όπως και «θα ξεκινήσουμε μία ευρύτατη κοινωνική διαβούλευση για την εκ βάθρων αναθεώρηση του Συντάγματος και του όλου πολιτικού συστήματος από μια νέα, Συντακτική Εθνοσυνέλευση». Το ‘χουν ψάξει πολύ το πράγμα.

Θέλω να τονίσω πως χαιρετίζω την αντιγραφή-επικόλληση. Είναι μια απλή διαδικασία στους κειμενογράφους, η οποία σου αφήνει πολύ ελεύθερο χρόνο, καθότι δεν χρειάζεται να ξαναγράφεις κάτι που σου αρέσει, αλλά απλά το «μαυρίζεις» και το κολλάς εκεί που θέλεις, γλυτώνοντας όλο τον κόπο που θα έκανες αν το έγραφες εσύ μόνος σου. Κάποιοι οφείλουν πολλά ευχαριστώ στον Bill Gates και τις εφευρέσεις του.



Καλή λευτεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου