Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό Λαό




Η κυβέρνηση ξεπερνώντας ακόμη μία φορά τον ίδιο της τον εαυτό, αφού πρώτα διέλυσε την παιδεία και  την υγεία, με μια σειρά πραξικοπηματικού τύπου ενέργειες, τώρα ευτελίζει ολότελα κάθε έννοια δημοκρατίας, κοινοβουλευτικής λειτουργίας και επαναφέρει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Καταργεί τη Δημόσια Τηλεόραση, απαξιώνει το ενημερωτικό, παιδαγωγικό, πολιτιστικό και επιμορφωτικό της έργο. Αφήνει την κοινή γνώμη έρμαιο στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία δεν πληρώνουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν και που για αυτά η είδηση είναι μόνο ότι φέρνει κέρδος. Ρίχνει στο τηλεοπτικό σκοτάδι τις ακριτικές περιοχές και τους Έλληνες της ομογένειας. Αποκλείει την πρόσβαση στο ανεκτίμητο ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ και συκοφαντεί τους εργαζομένους, στέλνοντάς τους, εν μίας νυκτί, στην άβυσσο της ανεργίας. Με πρόφαση την καταπολέμηση «θυλάκων ανομίας» ενεργοποιεί για μια ακόμη φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Μεγαλώνουν έτσι τη λίστα των χιλιάδων απολυμένων στον ιδιωτικό τομέα, στους άνεργους νέους, στους ελεύθερους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.
Καλούμε όλο το Δραμινό λαό να αντιδράει στην αντιδημοκρατική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης αγκαλιάζοντας την «Πρωτοβουλία Πολιτών Δράμας», γιατί μετά την ΕΡΤ ακολουθεί το κλείσιμο Δημόσιων οργανισμών και το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών.
Στο Εργατικό Κέντρο της Δράμας αναμεταδίδουμε το πρόγραμμα των «εργαζομένων» της ΕΡΤ από την ηλεκτρονική τοποθεσία ppdramas.blogspot.gr και οργανώνουμε πρωτοβουλίες δράσης πολιτών, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους, συνδικάτα κλαι σωματεία εργαζομένων και όποια άλλη συλλογικότητα του νομού να συνδιαμορφώσουμε τις αντιστάσεις μας και να προβούμε σε κοινές δράσεις.
Προετοιμαζόμαστε για να λειτουργήσει ένα ελεύθερο βήμα πολιτών, μέσω διαδικτυακού ραδιοφώνου.
Είμαστε εδώ, στην ακριτική πόλη, όπου χτυπά δυνατά η καρδιά μας και αγωνιούμε όχι μόνο για την επιβίωση των εργαζομένων και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αλλά πλέον και της ίδιας της δημοκρατίας και δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν.
Ήρθε ή ώρα να αντιδράσουμε και να αγωνιστούμε! Όλοι κάθε ημέρα στο Εργατικό Κέντρο της Δράμας, από τις 18.00 – 21.00 μ.μ! 
Όλοι μαζί μπορούμε!!
Email:ppdramas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου